Bentonita alimentara se regaseste sub forma unei pulbere de culoare alba-gri si dispune de urmatoarele caracteristici:
- Nivel ridicat de absorbtie a apei;
- Valoare ridicata a capacitatii de schimb ionic;
- Umflare inter-cristalina sporita, in contact cu apa;
- Tixotropie si plasticitate ridicata.
1 Kg = 14,9 Lei
Livrare gratuita pentru comenzi peste 300 lei.
MOD DE APLICARE
Bentonita alimentara este folosita in procesul de preparare a vinurilor impreuna cu un conservant alimentar ce dispune de o concentratie de 5-6% dioxid de sulf si se aplica doar dup ace vinul a fost tras dupa drojdie si nu mai fermenteaza.
DOZAJ
Vin alb: Doza de bentonita alimentara recomandata pentru acest tip de vin este de 2kg/1000l sau 2g/l de vin
Vin rosu: Doza recomandata de bentonita alimentara pentru vin rosu este de 1kg/1000l sau 1g/l vin
MOD DE PREPARARE (Pentru 1000 l de vin)
Se extrag 8 din 1000 l de vin, se preincalzeste aceasta cantitate pana ajunge la o temperature de 16-20 grade Celsius, iar ulterior se amesteca impreuna cu un kg de bentonita (pentru vinul rosu) sau 2kg de bentonita (pentru vinul alb). Tot acest proces treuie desfasurat pana in momentul in care este obtinuta o compozitie omogena. La final, compozitia obtinuta se toarna in butoiul cu vin. Vinul va fi limpezit si va fi gata pentru consum dupa 21 de zile de la tratarea sa cu bentonita alimentara.
CONTRAINDICATII
- Purtati echipament de protectie in timpul tratarii vinului cu bentonita alimentara;
- Evitati fumatul si consumul de bauturi alcoolice in timpul aplicarii produsului;
- Nu inhalati si evitati contactul produsului cu pielea.
RECOMANDARE
Urmati instructiunile de pe ambalajul produsului si utilizati doza corecta.
[ratings]
Recenzii
Nu există recenzii până acum.