DOZAJ: Pentru industria conservelor de legume si fructe, industria de vinificatie si cea de panificatie, doza indicata este:
- 300ml-max. 400ml/1000 l must
- 300ml – max.400ml/ 1000 kg struguri sanatosi
- 500ml- max. 800ml/1000kg struguri vatamati
In cazul uzului enologic, conservantul trebuie aplicat peste struguri inainte de procesul de zdrobire sau peste mustul tocmai presat. Mai mult decat atat, produsul poate fi utilizat si dupa procesul de fermentare si tragerea vinului de pe drojdie.
ATENTIE! Aplicarea produselor de sulfitare dupa declansarea fermentatie poate fi conduce la inhibare vinului.
ALTE MODURI DE UTILIZARE
- Conservantul alimentar poate fi utilizat si pentru conservarea muraturilor, iar doza indicate in acest caz este de 25-30 ml/100 kg produse;
- Produsul poate fi aplicat pentru obtinerea pastei de rosii si a conservelor de fructi si legume. Doza recomandata este de cel mult 25ml/100kg compozitie adaugata dupa racier.
RECOMANDARE! Produsele conservate sunt gata de consum dupa 21 zile de la data aplicarii conservantului.
Conservantul alimentar se poate folosi si pentru dezinfectarea sticlei, vaselor de lemn sau maselor plastice, inainte de a depozita produsele conservate.
DEPOZITARE
Conservantul alimentar trebuie pastrat in locuri aerisite, la o temperature de maximum 20-25 grade Celsius pe timp de iarna si -5 grade Celsius pe timp de iarna. Dupa folosire, ambalajul trebuie pastrat in spatii izolate.
[ratings]
Recenzii
Nu există recenzii până acum.