Nu vindem sulfat de cupru, va rugam sa contactati Mifalchim Group pentru comenzi
Sulfatul de cupru este o substanta de culoare albastra, sub forma de pulbere, care se mai regaseste si sub denumirea de piatra vanata si este folosita cu succes in industria agricola. Produsul este ideal pentru diminuarea carentelor de cupru din care rezulta diferite boli foliare la culture de: legume, fructe, vita de vie, flori. Sulfatul de cupru este folosit in lipsa cuprului care conduce la ingalbenirea frunzelor tinere.
Desi este unul dintre cele mai vechi fungicide, sulfatul de cupru a garantat rezultate in agricultura ori de cate ori a fost folosit si astfel, este utilizat cu precadere si in prezent.
Cum se utilizeaza sulfatul de cupru
Sulfatul de cupru se foloseste diferit in functie de cultura pentru care este aplicat. In orice situatie, acest produs trebuie aplicat sub forma unei solutii diluate.
Pentru pomicultura, legumicultura si vita de vie, concentratia recomandata este de 10-30kg ingrasamant/ ha/tratament, cu un pH indicat de 5,5-6 unitati.
In cazul culturilor floricole, este indicat sa se foloseasca o solutie cu o concentratie de 0-5%.
- Pentru obtinerea unei concentratii de 3% solutie, adauga 300gr piatra vanata la 10l de apa.
- La 20l apa, cantitatea recomandata de sulfat de cupru este de 600gr
- La 100 l, cantitatea indicata de piatra vanata este de 3 Kg.
Atentie! Aceasta concentratie de 3% si implicit acest dozaj trebuie folosit DOAR in perioada de repaus vegetative;
Pentru o dizolvare cat mai rapida a solutiei, temperatura apei trebuie sa fie moderata (nici prea rece, dar nici prea fierbinte). Tratamentul se aplica din abundenta, astfel incat sa ofere o imbaiere a pomului fructifer si trebuie sa se realizeze cand temperaturile depasesc 4,5 grade Celsius.
Numar de stropiri recomandate
- Prima aplicare a tratamentului cu sulfat de cupru trebuie sa se realizeze in perioada octombrie, noiembrie;
- A doua aplicare este indicat sa fie realizata dupa curatarea sau taierea pomilor. Aplicarea sulfatului de cupru dupa taierea pomilor fructiferi va dezinfecta ranile provocate si va diminua riscurile de infectare.
Asigura-te ca pomii sunt in repaus vegetative in ambele etape ale stropirii.
Sulfatul de cupru trebuie administrat individual, fara sa se afle in combinatie cu alte substante chimice. Este interzis sa se aplice impreuna cu uleiul horticol.
Aplicare sulfat de cupru in perioada de repaus vegetativ
Tratamentul cu sulfat de cupru poate fi aplicat in timpul perioadei de repaus vegetativ al pomilor. In felul acesta, pomii nu sunt afectati in privinta fiziologiei acestora.
Este important de mentionat ca aplicarea tratamentului pe timp de iarna nu produce efecte negative asupra interiorului cojii. La finalul toamnei, in timpul iernii si chiar la inceputul primaverii, coaja capata un aspect lemons, maturat, ceea ce face ca sulfatul de cupru sa nu dispuna de prea multa tarie pentru a provoca arsuri. Pe de alta parte, cuprul aflat in compozitia solutiei este menit sa elimine agentii patogeni care se afla pe tulpinile pomilor fructiferi. Astfel, apare efectul de combatere a formelor de iernare ale patogenilor, iar riscul aparitiei bolii de tulpina este diminuat considerabil. De asemenea, piatra vanata este ideala inclusiv pentru combaterea daunatorilor ascunsi. In final, se poate spune ca tulpinile pomilor sunt immune in fata bolilor precum: rapan, monilioza, basicarea frunzelor sau ciuruirea frunzelor.
In perioada de repaus vegetativ, sulfatul de cupru poate fi aplicat fara sa fie amestecat cu var.
Pentru a obtine efectele dorite, aplicarea sulfatului de cupru in perioada de repaus vegetativ trebuie sa se realizeze doar in amestec cu apa.
Atentie! Daca solutia este aplicata fara neutralizare in perioada vegetativa, nivelul ridicat de aciditate va arde frunzele, mugurii si va fragezi lastarii.
Compozitie
Sulfatul de cupru are in compozitia sa:
- 24,5 % Cupru;
- 11,5% Sulf;
- 1% Lauril Sulfonat de Sodiu
0,5 Kg = 11 Lei
1 Kg = 21 Lei
[ratings]
Recenzii
Nu există recenzii până acum.