Dezinfectare suprafete – sfaturi utile pentru rezultate optime

Indiferent ca vorbim despre suprafetele din interiorul locuintei sau despre cele de la locul in care ne desfasuram activitatea profesionala, acestea pot favoriza aparitia microbilor si a bacteriilor daca nu sunt intretinute corespunzator. Bacteriile isi pot face aparitia in diverse medii, precum in sol, in apa, pe suprafete sau chiar in organismul uman. Pentru a le tine departe de obiectele si suprafetele cu care iei contact, trebuia ca in rutina ta sa incluzi dezinfectarea.

Ti-am pregatit in acest articol pasii pe care trebuie sa ii urmezi in ceea ce priveste dezinfectarea suprafetelor, pentru a te bucura de rezultate cat mai satisfacatoare!

Dezinfectare suprafete bucatarie

Bucataria este unul dintre locurile cele mai predispune dezvoltarii bacteriilor din casa. Asta se intampla din cauza contactului cu diverse alimente, in special cele crude. Pentru a nu favoriza aparitia microbilor, este recomandat sa dezinfectezi suprafetele pe care urmeaza sa prepari alimentele, atat inainte de utilizare, cat si la final.

O alta suprafata careia trebuie sa ii acorzi atentie in bucatarie este cea din interiorul frigiderului. Cu toate ca temperatura acestuia este destul de scazuta, bacteriile isi pot face aparitia cu rapiditate din cauza alimentelor. Cel putin o data pe saptamana, scoate toate alimentele din interior, curata-l si dezinfecteaza-l! Doar asa vei reusi sa tii la distanta microbii si bacteriile!

Dezinfectare suprafete baie

Umezeala din baie va favoriza intotdeauna aparitia si dezvoltarea bacteriilor. Iata care sunt obiectele care trebuie dezinfectate constant in baie:

 • Vasul de toaleta impreuna cu capacul;
 • Cada;
 • Chiuveta;
 • Cabina de dus;
 • Suportul pentru periute de dinti;
 • Prosoape etc.

Pentru a te bucura de rezultate optime, foloseste solutii care au la baza clor. Acestea reusesc sa distruga toate bacteriile!

Dezinfectarea suprafetelor din living si dormitor

Praful este nelipsit din dormitor si din living, ceea ce inseamna ca microbii isi vor face mult mai usor aparitia. Pentru a reusi sa dezinfectezi cu succes dormitorul, trebuie sa aspiri suprafetele cat mai bine. Dupa ce ai bifat aceasta etapa, sterge toate suprafetele de praf si spala intens covoarele sau mochetele.

Dezinfectare birou

Locul in care ne desfasuram activitatea profesionala trebuie sa fie curatat si dezinfectat constant pentru a crea un mediu de lucru placut. Iata care sunt principalele obiecte asupra carora trebuie sa iti focusezi atentia:

 • Biroul;
 • Monitorul;
 • Tastatura;
 • Mouse-ul;
 • Scaunul.

Pentru dezinfectarea biroului, ai nevoie de o carpa si un dezinfectant suprafete de calitate. Tot ce trebuie sa faci este sa pulverizezi solutia dezinfectanta pe suprafata biroului de la o distanta de 20 cm, iar ulterior sa o stergi cu o carpa umeda si curata.

In privinta monitorului, trebuie sa folosesti o solutia speciala pentru ecrane si, de asemenea, o carpa uscata. Atentie! Nu lua in calcul doar ecranul in sine, ci si marginile si butoanele acestuia.

Tastatura poate parea unul dintre cele mai greu de curatat obiecte din biroul tau. In realitate, ai nevoie doar de o periuta de dinti pe care a fost aplicata o solutie dezinfectanta. La final, pentru a curata suprafata tastaturii, este indicat sa stergi cu o carpa umezita sau un servetel dezinfectant.

Mouse-ul este un alt obiect pe care trebuie sa il incluzi in obiceiul de dezinfectare a biroului. Este indicat sa insisti in zonele cu care degetele sau mainile intra in contact adesea. In cazul in care folosesti un mouse pad, si acesta trebuie sters cu ajutorul unei carpe cu lichid dezinfectant.

Scaunul trebuie, de asemenea, dezinfectat. Atentie, insa, la solutia pe care o folosesti. Aceasta trebuie aleasa cu grija pentru a nu deteriora materialul din care este fabricat scaunul. Acorda atentie deosebita zonelor pe care se rezeama bratele si capul, acestea sunt suprafete de maxim contact.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button