Manusi de unica folosinta din nitril sau latex – Care sunt mai potrivite domeniului tau de activitate

Manusile de unica folosinta sunt folosite in foarte multe domenii de activitate . Pentru ca se gasesc o multime de modele, din materiale diferite, alegerea unor manusi care sa ofera protectie, dar in acelasi timp si o buna dexteritate, sunt tot mai greu de gasit.

In  articolul de azi vom analiza amanuntit atat manusile din nitril, cat si pe cele din latex pentru a intelege care sunt cele mai potrivite domeniului tau de activitate.

Manusi de unica folosinta din latex

Manusile din latex sunt folosite, in special, in industria medicala, industria sanitara, industria serviciilor alimentare, industria de prelucrare sau cea a automobilelor. Pe langa utilizarea acestora in mai multe domenii de activitate, manusile din latex ofera urmatoarele beneficii:

  • Ofera rezistenta chimica – Latexul protejeaza mainile impotriva clorului, iodului si formaldehidei. Desi dispun de acest beneficiu, pot fi persoane care prezinta reactii alergice in contact cu latexul. In cazul acesta, manusile din nitril pot reprezenta o alternativa.
  • Sunt rezistente – Spre deosebire de manusile din vinil, de exemplu, cele din latex prezinta mai multa rezistenta.
  • Ofera dexteritate si simt tactil –  Datorita materialului care permite manusilor sa se fixeze foarte bine pe mana, ofera lejeritate in miscare, iar simtul tactil nu este afectat. Cu ajutorul acestora, pot fi manipulate chiar si cele mai mici obiecte.
  • Se gasesc in varianta pudrata sau nepudrata – In functie de activitatea pe care o desfasori si de preferintele tale, poti alege manusi latex pudrate sau nepudrate.

Manusi de unica folosinta din nitril

Manusile din nitril sunt mult mai rezistente decat cele din latex, insa si pretul este unul mai mare. Pot fi folosite in domenii precum: industria alimentara, manipularea si prelucrarea produselor, in saloanele cosmetice., saloanele de masaj, saloanele de tatuaj. De asemenea, reprezinta o buna alegere inclusiv pentru persoanele care sunt alergice la latex. In general,  aceste persoane aleg manusile din nitril tocmai datorita acestui aspect.

Totodata, nitrilul prezinta rezistenta crescuta impotriva substantelor toxice regasite in produsele de curatenie (exemplu: detergentii).

Nitrilul este un cauciuc sintetic si prezinta cele mai bune proprietati de protectie dintre toate tipurile de manusi de unica folosinta existente pe piata. Sunt foarte rezistente si nu in ultimul rand, impermeabile.

Desi prezinta o serie de avantaje, exista si un dezavantaj – nu se muleaza la fel de bine ca cele din latex si nici nu ofera aceeasi sensibilitate tactila.  

Inainte de a te decide asupra unui tip de manusi, trebuie sa stii ca le gasesti pe ambele in magazinul nostru online, la un pret avantajos, disponibile in diferite marimi si culori.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button