Manusi din latex pudrate sau nepudrate- care este mai eficient?

Manusile din latex se folosesc recurent in industria medicala, alimentara sau cosmetica. Daca te-ai intrebat vreodata din ce material sunt produse manusile pe care le poarta coafeza ta sau angajatii idn industria alimentara, atunci ar trebui sa stii ca latexul este materialul de baza. Ele se produc in fabrica din cauciuc natural si se remarca prin rezistenta, flexibilitatea si protectia pe care le ofera.  Cu toate acestea, majoritatea oamenilor se intreaba care tip de manusi din latex este mai potrivit pentru nevoile lor: pudrate sau nepudrate?

Daca si tu esti in aceasta situatie, atunci iata care este diferenta dintre manusile din latex pudrate si cele nepudrate.

Manusi latex nepudrate- protectie si eficienta

Manusile din latex nepudrate se remarca prin lipsa pulberei de pe suprafata lor. Acest lucru reduce semnificativ riscul dezvoltarii alergiilor de la acest material. In acelasi timp, un alt aspect prin care se remarca manusile din latex nepudrate este nivelul de protectie impotriva bacteriilor pe care il ofera. Din acest motiv, ele sunt recomandate in special medicilor care sunt alergici la manusile din latex pudrate. Daca ai lucrat macar o data in industria alimentara, probabil ai intrat in contact cu acest material. Pentru a inlatura stratul de pe pulbere de pe suprafata lor, aceste manusi sunt lubrifiate inca din fabrica cu amidon de porumb. De obicei, ele sunt recunoscute pentru modul usor de utilizare, intrucat se folosesc recurent atat in domeniul medical, cat si in industria alimentara. Cu toate acestea, cel mai mare avantaj al lor este ca nu provoaca reactii alergice. Exista persoane care sufera de alergie la pudra de talc sau licopod, iar manusile nepudrate din latex sunt cele mai potrivite pentru acest tip de persoane.

Manusi latex pudrate- flexibilitate si rezistenta

Manusile din latex pudrate se remarca prin faptul ca se adapteaza foarte usor pe forma mainii. Datorita pulberei de pe suprfata lor, mana alunca foarte usor in interiorul ei.  In ciuda faptului ca exista persoane care sunt sensibile la acea pulbere, avantajul acestor manusi este acela ca se muleaza perfect pe forma mainii. Daca lucrezi in industria medicala sau alimentara, activitatile de la locul de munca pot sa fie destul de solicitante si dinamice. In acest context, manusile din latex pudrate pot fi o varianta eficienta pentru tine, deoarece ele se asaza imediat pe suprafata mainii. Cu toate acestea, exista doua tipuri de manusi din latex pudrate si anume: cele cu menta si cele cu amidon. Prima categorie se foloseste frecvent in domeniul medical si cel de-al doilea in industria alimentara.

Asadar, poate fi dificila situatia in care trebuie sa alegi intre manusi din latex pudrate sau nepudrate. Cu toate acestea, daca ai cateva notiuni despre fiecare, vei reusi sa stabilesti care este cel mai potrivit tip pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button