Sfaturi si trucuri pentru curatenia de primavara- proaspat si revigorant

Odata cu venirea primaverii, cadrul natural isi reconfigureaza aspectul, iar renasterea  naturii isi spune cuvantul si in calitatea aerului. Din acest motiv, curatenia de primavara este un ritual imperios necesar pentru a marca un inceput proaspat si revigorant. In acelasi timp, acest proces contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii aerului din casa. De obicei, praful reprezinta un factor considerabil de poluare in interior. Din acest motiv, curatenia de primavara reprezinta procesul pe care este cel mai indicat sa il realizezi la inceputul acestui anotimp. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa conferi locuintei tale un aspect proaspat si revigorant!

  • Spalarea covoarelor

Spalarea covoarelor reprezinta cea mai dificila activitate din procesul de curatare. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa verifici daca mai este intacta eticheta produsului, deoarece contine informatii referitoare la procesul de intretinere. Daca nu este la dispozitia ta, poti cauta pe internet informatii despre ingrijirea materialului respectiv. In schimb, metoda standard de spalare a covoarelor este prin curatarea chimica. Indiferent de densitatea  fibrelor sau de grosimea materialului, intodeauna trebuie sa aplici miscari de curatare blande pe suprafata respectiva. In caz contrar, materialul covorului se va degrada semnificativ.

  • Spalarea perdelelor

Perdelele sunt confectionate din materiale sensibile la procesul de curatare. Daca nu selectezi corect temperatura optima de spalare sau uscarea sa intr-o masina speciala pentru acest proces, poate sa deterioreze semnificativ calitatea materialului. Atunci cand incepi curatenia de primavara, poti sa speli perdelele la masina, insa trebuie sa fii atenta la temperatura folosita. In general, este recomandat sa selectezi un program care incalzeste apa pana la 30-40 de grade celsius. Daca te simti tentata sa folosesti uscatorul de rufe si pentru perdea, atunci renunta la aceasta idee, doarece reprezinta un factor degradant pentru material.

  • Curatarea lustrelor

De obicei, lustra este locul din casa pe care fiecare persoana o trece cu vederea in procesul de curatenie, insa praful acumulat pe suprafata sa contribuie semnificativ la poluarea aerului de interior. Din acest motiv, curatenia de primavara reprezinta momentul propice in care poti sa te ocupi corespunzator si de aceasta zona. In acest caz, nu trebuie sa iti faci griji de contraindicatii. Este suficient sa iei o carpa moale si sa folosesti o solutie dezinfectanta pentru suprafete. Astfel, vei avea o suprafata lipsita de microbi pe care se va profila lumina in toata splendoarea ei fara sa evidentieze urmele inestetice de praf.

Asadar, curatenia de primavara reprezinta un ritual de reimprospatare a casei tale. Acesta este momentul in care te poti ocupa de toate zonele din locuinta pe care le-ai neglijat in rutina ta saptamanala de curatare. Cu toate acestea, exista o serie de contraindicatii in privinta anumitor piese din casa pe care trebuie sa le respecti, atsfel incat sa nu degradezi structura lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Call Now Button